Volvat kjøper Sandvika Nevrosenter

Fredrik Pande-Rolfsen og Marte Swakhoven

Hverken pasienter eller ansatte kommer til å merke dette. Våre 19 ansatte vil fortsette praksisen sin som før

Marte Swakhoven

Volvat er fra 02.01.2023 ny eier av Sandvika Nevrosenter. Med dette sikrer de seg landets største private praksis innen nevrologi i toppetasjen på Sandvika Storsenter. Volvat er Norges største tilbyder av private helsetjenester med over 38 års erfaring, men frem til nå har de ikke hatt noe tilbud i Bærum.

Per Helge Fagermoen, administrerende direktør i Volvat-gruppen, sier at oppkjøpet kan være begynnelsen på et større senter på denne attraktive lokasjonen. Volvat har fra før 22 medisinske sentre plassert i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Moss, Porsgrunn, Hamar, Lillehammer, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Kun eierskapet som endres

Sandvika Nevrosenteret beholder både eksisterende lokaler og merkenavn. 

– Hverken pasienter eller ansatte kommer til å merke dette. Våre 19 ansatte vil fortsette praksisen sin som før, sier klinikkleder Marte Swakhoven

Hun har ledet Sandvika Nevrosenter i åtte år, og er positiv til oppkjøpet.

– Det blir kjempespennende for oss å få eiere som er gode på private helsetjenester. Når vi nå blir en del av Volvat-gruppen, får vi sterke eiere med en kjent merkevare. Det vil styrke oss i å videreutvikle våre tjenester.

I staben på Sandvika Nevrosenter er det nevrologer med høy faglig kompetanse og lang erfaring i utredning og behandling av nevrologiske symptomer og plager. Pasienter som kommer hit har nevrologiske sykdommer, som parkinson, hodepine, migrene, nakke- og rygg smerter. Slike lidelser kan ha enorm påvirkning på livskvalitet.

– Til oss kommer pasienter fra hele landet som ikke ønsker å stå i kø for time ved offentlig sykehus, sier Swakhoven

Utvider tilbudet

Volvat planlegger å etablere et medisinsk senter med et bredere utvalg av tjenester. Volvat tilbyr allerede private helsetjenester i kjøpesentre i flere andre byer i Norge, og har god erfaring med det. Volvat-sjefen sier at kort ventetid, personlig service og et bredt tilbud under samme tak er kvaliteter pasientene setter pris på. Volvat vil vurdere å utvide tjenestetilbudet i fremtiden, trolig med polikliniske tjenester som psykolog og psykiater.

Sandvika Nevrosenter tilbyr en rekke spesialisttjenester innenfor nevrologi og klinisk nevrofysiologi. I tillegg til kiropraktor med spisskompetanse på behandling av hjernerystelse og hodepine. Pasientene vil fortsette å motta den samme gode behandlingen og servicen som tidligere. Klinikken har de siste fire årene vært eid av LHL (tidligere Landsforeningen for hjerte- og lungesyke).

– Med dette oppkjøpet får vi inn ny og viktig kompetanse. Sandvika Nevrosenter har bygget opp et fantastisk fagmiljø. Vi har stor respekt for det klinikken har skapt, og ser frem til å både lære og bistå dem i det videre arbeidet, sier Fagermoen.

I tillegg til Sandvika Nevrosenter har det vært avtalespesialister som har holdt til i samme lokaler på storsenteret. Disse spesialistene er imidlertid ikke en del av avtalen med Volvat, og har flyttet til Humana i Sandvika.

Foto: Karl Braanaas