Nerveblokade mot hodepine

Nerveblokade er en injeksjonsbehandling med lokalbedøvelse. Dette kan ha en forbigående smertelindrende effekt ved spesielt akutte forverringer av ulike former for hodepine, som eksempelvis migrene, klasehodepine og andre kroniske hodepineformer. Mange pasienter har også nytte av denne behandlingen når de gjennomgår en periode med medikament avvenning for hodepine.

Hvordan utføres en injeksjon?

Den vanligste formen for nerveblokade er GON-blokade (Greater Occipital Nerve), der den store følenerven til bakhodet (Occipitalisnerven) bedøves. Lokalbedøvelsen består av injeksjon med enten Marcain eller Xylocain, eventuelt blandet med et steroidmedikament for å forlenge virkningen av smertelindringen.

Ved Occipitalis-blokader settes injeksjonen med en tynn nål i bakhodet, rett under kanten på skallen i området der Occipitalisnerven (den store bakhodenerven) går.

Injeksjonen er enkel å utføre og den tar kun få minutter. Etter injeksjonen vil mange oppleve rask effekt med smertelindring, og følelse av nummenhet i bakhodet. Effekten vil gjerne avta etter noen timer, mens steroideffekten kan vare flere uker.

Effekt og bivirkninger ved nerveblokade

Effekten varierer fra person til person, og noen ganger fra gang til gang hos samme person. Effekten er forbigående, og derfor er dette en behandling som ikke erstatter annen behandling. Denne behandlingen kan benyttes for å redusere langvarig og sterk hodepine, eller som behandling av usedvanlig sterke, akutte anfall. Behandling kan gjentas ved behov.

Behandling med nerveblokader er en trygg behandling, men kan som annen medisinsk behandling noen ganger forårsake bivirkninger. Det vanligste er lokal smerte på injeksjonsstedet, mens det en sjelden gang kan oppstå en blødning, eventuelt en forbigående forverring av hodepinen.

Hvem kan få behandlingen

Nerveblokader, oftest Occipitalis injeksjoner, gis hovedsakelig til pasienter med forverringer av kjent hodepine av ulike former. Dette tilbudet gis til pasienter som allerede har vært til utredning ved Sandvika Nevrosenter, og hvor behandlende lege har anbefalt denne behandlingen.

Vi kan hjelpe deg dersom du plages med hodepine. Ta kontakt med oss i dag.

Behandling med nerveblokade

Bestill time

Legg igjen e-postadresse, navn og telefonnummer. Så tar vi kontakt med deg. Vi tar som regel kontakt innen 1 virkedag.

Telefonnummer: 67 52 20 80
Sandviksveien 178, 1337 Sandvika
Org.nr.: 916 603 290